Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканці Київщини повернули собі більше 18 млн грн податкової знижки

, опубліковано 13 вересня 2021 о 14:34

В рамках кампанії декларування доходів мешканці Київщини повернули собі більше 18 млн грн податкової знижки. Про це повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. «Скористатися такою можливістю можуть офіційно працевлаштовані громадяни, які отримують заробітну плату та сплачують податки. Наразі до податкової служби пристоличного регіону подано 5767 декларацій  за  2020 рік на суму майже 23 млн грн, з яких вже повернуто 18,4 млн грн. Це 80% від поданих на податкову знижку декларацій».

Для отримання податкової знижки необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня поточного року. Варто врахувати, що право на отримання податкової знижки на наступний рік не переноситься.

Декларацію можна подати самостійно, поштою і в електронному вигляді, що зручніше, адже в опціях «Електронного кабінету» - часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб і відомостей про об'єкти нерухомого або рухомого майна.

Для подачі декларацій в електронній формі потрібно отримати електронний цифровий підпис, який видається безкоштовно акредитованим центром сертифікації ключів. 

Після подачі декларації гроші протягом 60 календарних днів будуть повернуті платнику на його банківський рахунок або направлені поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації.

За що можна отримати знижку:

- за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти;

- на внески або товари, перераховані (передані) як благодійність відповідним організаціям,  органам виконавчої влади, закладам охорони здоров'я;

- на проценти, сплачені за користування іпотечним житловим кредитом;

- благодійні внески неприбутковим організаціям; 

- страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески у рамках недержавного пенсійного забезпечення;

- на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

- на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

- сплату за переобладнання транспортного засобу на біопаливо; 

- проценти за іпотечним кредитом;

- орендну плату за договором оренди житла громадянами, які мають статус внутрішньо переміщених осіб.