Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від сплати акцизного податку бюджети громад Київщини отримали майже півмільярда гривень, - Валерія Буділовська

, опубліковано 21 жовтня 2021 о 10:03

Як повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська,  від сплати акцизного податку бюджети громад Київщини отримали 499 млн грн.  За наданою інформацією, такий показник зріс на 26% або 104 млн грн порівняно з відповідним показником минулого року. 

Головне управління ДПС нагадує, що при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, суб’єкти господарювання зобов’язані провести розрахункові операції на повну суму покупки через РРО або ПРРО, та видати розрахунковий документ у  паперовій та/або електронній формі.

У фіскальному чеку зазначаються обов’язкові реквізити, зокрема: назва та адреса господарської одиниці; назва та кількість товару, який реалізується; вартість проданого товару; код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД (зазначається у випадках, передбачених чинним законодавством); ставки та суми податку на додану вартість (далі – ПДВ) та акцизного податку.
Для суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку (СГ, що зареєстровані платниками іншого податку, крім ПДВ), фіскальний чек повинен містити окремим рядком літерне позначення, розмір ставки такого податку, загальну суму такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкується назва такого податку (рядок 22). У реквізиті «Акцизний податок» його назва наводиться згідно з Податковим кодексом України.

Документ не є розрахунковим у разі відсутності у ньому хоча б одного з обов’язкових реквізитів, а також недотримання сфери його призначення.