Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Змінили облікові дані? Повідомте про це свою податкову!

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 12:23

Якщо  ви змінили особисті реєстраційні дані – прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання (податкову адресу) тощо, то маєте повідомити про це контролюючі органи протягом місяця з дня виникнення змін. Для цього необхідно подати до податкової служби Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Форма № 5 ДР) або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Форма № 5 ДРП).

Подати заяву можна таким чином:

- особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу;

- через «Електронний кабінет платника» за допомогою кваліфікованого електронного підпису (https://cabinet.tax.gov.ua)

Заява за формою № 5 ДРП подається особисто або через законного представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.