Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як перейти на сплату податків на єдиний рахунок?

, опубліковано 22 жовтня 2021 о 12:25

Щоб перейти на єдиний рахунок, необхідно здійснити три простих кроки. В електронному кабінеті платника податків за адресою: cabinet.tax.gov.ua;

Крок перший – в розділі «Заяви запити для отримання інформації» подати «Повідомлення про використання єдиного рахунку» (далі – Повідомлення) за формою J1307001 – для юридичних осіб, F1307001 – для фізичних осіб.

Крок другий – отримати квитанцію № 2 про включення до Реєстру платників, які використовують єдиний рахунок. (квитанція містить інформацію щодо реквізитів єдиного рахунку).

Крок третій – надати до обслуговуючого банку розрахункові документи із зазначенням реквізитів єдиного рахунку на загальну суму без визначення одержувачів або з визначенням одержувачів.

Повідомлення про відкриття єдиного рахунку платник податків отримає протягом дня, після чого його можна буде використовувати. Але припинити користування ним можна не раніше 1 січня наступного року після подання заяви. ДПС буде надсилати Казначейству всі необхідні дані про платника для перерахування його податкових платежів.

Платники при оформленні розрахункових документів на переказ у разі сплати податків, зборів та інших платежів, єдиного внеску на                   загальнообов'язкове державне соціальне страхування з використанням єдиного рахунка, починаючи з 26.02.2021, мають дотримуватися вимог розділу II Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, платежів на бюджетні рахунки та/або єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на небюджетні рахунки, а також на єдиний рахунок, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015 № 666, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12.08.2016 за № 974/27419 (зі змінами та доповненнями).

          У разі невірного заповнення реквізиту «Призначення платежу»  розрахункового документа на переказ коштів на єдиний рахунок платникам податків надана можливість уточнення «Призначення платежу».                                    В електронному кабінеті за адресою: cabinet.tax.gov.ua; 

У вкладку «Вхідні/Вихідні документи» буде надіслано документ «Повідомлення про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1407201.

Після цього необхідно увійти у вкладку «Єдиний рахунок»/«Журнал повідомлень про помилки в «Призначенні платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок», де буде відповідне повідомлення. За допомогою кнопки «редагувати» внесіть правильні дані. Важливо внести зміни протягом 24 годин. Після вдалого редагування підпишіть документ та надішліть його до ДПС.

Ви отримаєте квитанцію № 2 до документу «Уточнення даних «Призначення платежу» платіжного документу на сплату коштів на єдиний рахунок» за формою J/F1307301 з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.