Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Київській обласній державній адміністрації відбулось засідання колегії

опубліковано 23 жовтня 2021 о 09:54

Вчора, 22 жовтня, під головуванням очільника КОДА Василя Володіна, відбулось засідання колегії Київської обласної державної адміністрації, у якому взяли участь керівники профільних служб регіону та очільників громад.

У ході заходу розглянуто низку актуальних питань, які стосуються комплексного розвитку області: фінанси, безпека, вдосконалення транспортної інфраструктури, тощо.

«Вкотре хочу акцентувати, наскільки важливим є комплексний розвиток регіону. Завдяки зусиллям і відповідальності всіх – і обласної влади, і очільників громад, і керівників профільних служб – жити на Київщині стає все комфортніше та безпечніше. Але ми маємо не просто утримувати такі позиції, а й вдосконалювати власні напрацювання. Сьогодні встигли розглянути чимало питань. Переконаний, що незабаром зможемо побачити й результати прийнятих рішень», – підкреслив Василь Володін.

Участь у заході взяла начальник Головного управління ДПС у Київській області Олена Виноградова. Зокрема, вона повідомила, що дохід місцевих бюджетів зріс на 2,4 млрд грн порівняно з відповідним показником минулого року і наразі дорівнює 13,8 млрд грн.  Окремо Олена Виноградова зазначила, що у регіоні приватний бізнес ведуть понад 188 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.

Василь Володін зі свого боку підкреслив, що податкову спроможність громад в області будуть підвищувати. Для цього запускатимуть пілотний проєкт, до якого спочатку підключать до 15 громад, а потім їх кількість збільшать.

Виступ мав також начальник Головного управління Нацполіції у Київській області Андрій Нєбитов. Він розповів про реалізацію програм «Поліцейський – офіцер громади», «Безпечна Київщина» та «Поліцейський – учасник освітнього процесу». Усі вони спрямовані на створення безпечного середовища в регіоні. Як зазначив Андрій Нєбитов, на Київщині в порівнянні з 2020 роком з-поміж іншого на 42,9% зменшилась кількість зареєстрованих розбійних нападів, на 38,7% – незаконних заволодінь транспортними засобами, на 22,9% – хуліганств.

Про вдосконалення транспортної інфраструктури в області проінформував присутніх начальник управління пасажирських перевезень Київської ОДА Ігор Григоренко. Він уточнив, що маршрутна мережа регіону є однією з найбільш розвинутих в Україні. А до кінця року кількість маршрутів планують збільшити близько до 700. Із цією метою вдосконалюється реєстр пасажирських перевезень, який буде, згідно з дорученням Василя Володіна, опрацьований з усіма органами місцевого самоврядування.

Ще одним питанням порядку денного була підготовка до осінньо-зимового періоду. Як доповіла директорка департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Галина Король, частина громад Київщини вже розпочала опалювальний сезон. Відповідно наразі в області функціонують 998 котелень. Тепло отримують 2234 житлові будинки, 368 дитсадків, 544 шкіл і 80 закладів охорони здоров’я. При цьому рішення щодо початку опалювального періоду приймається безпосередньо на місцях з огляду на температурні показники.

За матеріалами пресслужби КОДА