Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До бізнес-спільноти Київщини доєдналось 16 тис підприємців

, опубліковано 01 листопада 2021 о 10:49

За січень – вересень поточного року на Київщині започаткували власну справу понад 16 тисяч суб’єктів господарювання. Перевищення показника аналогічного періоду 2020 року становить 19% або 2,7 тисячі платників.

Наразі в територіальних органах податкової служби пристоличної області обліковується понад 188 тисяч платників податків, із них 80 тисяч юридичних осіб та 108 тисяч фізичних осіб – підприємців. Ріст загальної кількості до минулорічного показника становить 5% або 8,9 тисяч платників.

Крім того, реєстр платників єдиного соціального внеску налічує 272,7 тисяч платників. Це на 8% або 21 тисячу більше січня-вересня 2020 року.

ГУ ДПС у Київській області звертає увагу початківців, що згідно з Порядком обліку платників податків і зборів затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011  № 1588 (із змінами та доповненнями) в контролюючих органах також повинні обліковуватися:

- угоди про розподіл продукції, на які поширюються особливості податкового обліку та оподаткування діяльності за такими угодами, визначені розділами V та XVIII Податкового кодексу України;

- договори управління майном та договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, за якими здійснюються операції з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V Податкового кодексу України (крім договорів, на які поширюються норми другого речення абзацу другого підпункту 5 пункту 180.1 статті 180 розділу V Податкового кодексу України) або розділом VI Податкового кодексу України.

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням www.facebook.com/tax.kyiv.oblast