Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники елітних автомобілів сплатили 9,5 млн грн до бюджетів громад Київщини

, опубліковано 15 листопада 2021 о 13:32

«За період січень-жовтень власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Київщини 9,5 млн грн транспортного податку», - повідомила начальник ГУ ДПС у Київській області Олена Виноградова. Вона також зазначила, що юридичні особи спрямували до бюджетів громад столичного регіону 5,7 млн грн. У свою чергу, фізичні особи забезпечили місцевій казні 3,8 млн грн.

Найбільші суми надійшли від платників Бучанського району – 3,1 млн грн, Обухівського – 1,6 млн грн та Броварського – 1,4 млн грн.

Нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які є об’єктами оподаткування.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року ( у 2021 – 2 250 000,0грн,) (п.п. 267.2.1 п. 267.2 ст. 267 ПКУ).

За транспортні засоби, придбані протягом року, транспортний податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт - проведено реєстрацію транспортного засобу. Якщо місяць в якому придбано транспортний засіб і місяць, в якому проведено процедуру його державної реєстрації, є різними, то сплачуватись транспортний податок повинен з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.