Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч з керівниками громад Київщини відбулась у податковій службі

, опубліковано 16 листопада 2021 о 11:25

У Головному управлінні ДПС у Київській області відбулась низка зустрічей працівників податкової служби Київщини із очільниками громад Київщини: Петрівської, Білогородської та  Макарівської. Участь у заході взяли заступники начальника Михайло Огерук, Володимир ЛУговський та керівники відповідних управлінь.

У ході зустрічей Михайло Огерук зазначив, що бюджетна децентралізація надала можливість органам місцевого самоврядування отримувати додаткові джерела наповнення місцевих бюджетів. Ефективність їх наповнення залежить від багатьох чинників: це і планування надходжень, і встановлення ставок та пільг при оподаткуванні, і адміністрування та контроль за повною та своєчасною сплатою податків і зборів.

Податкова служба Київщини націлена на взаємовигідне партнерство із органами місцевої влади, і саме тому не припиняє роботу у цьому напрямкові.

У свою чергу, слід зазначити, що свідомі місцеві очільники чітко розуміють, що сьогодні питання місцевих податків і зборів як ніколи актуальне, адже успішна децентралізація можлива лише через зміцнення фінансової бази органів місцевого самоврядування і переважно через збільшення ролі місцевих податків і зборів.

Окремо учасники зустрічі зупинилися й на легалізації найманої праці, оскільки від рівня заробітної плати залежать надходження податку на доходи фізичних осіб , а від цього, в свою чергу, залежить змога фінансування витрат на утримання місцевої інфраструктури та соціального захисту населення.

«Особливу увагу ми приділяємо залученню додаткових джерел доходів та забезпеченню погашення податкового боргу з майнових податків як суб’єктами господарювання, так і громадянами», – зазначив наприкінці зустрічі заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Михайло Огерук.