Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Київщини в рамках роз’яснювальної кампанії провели зустріч у торговому комплексі «Варшавський» у м.Буча

, опубліковано 24 січня 2022 о 12:51

 Днями податківці Київщини в рамках проведення роз’яснювальної кампанії  серед платників податків щодо застосування з 01 січня  2022 року РРО та або ПРРО, відвідали торговий комплекс  «Варшавський» у м.Буча.

У торговому комплексі  сконцентрована чимала кількість ФОП – платників єдиного податку ІІ групи,  які здійснюють торгівлю  продовольчими товарами, технічно складними побутовими товарами,  будівельними матеріалами та одягом. 

Під час зустрічі з  працівниками магазину та ФОП – платниками єдиного податку їх інформували щодо обов’язкового застосовування з 01 січня 2022 року РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, а без  застосування  РРО/ПРРО  готівкові розрахунки можуть здійснювати  лише ФОП - платники ЄП І групи та ФОП, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, але за умови використання ними РК та КОРО.

Решта ФОП – платників ЄП  ІІ-ІУ груп, які здійснюють  розрахунки готівкою чи банківською картою, незалежно від сфери здійснення їх діяльності  та обсягу доходів, зобов’язані використовувати РРО або ПРРО при продажу товарів, робіт/послуг. 

Податківці наголосили на обов’язок ведення обліку товарних запасів ФОП загальної системи оподаткування, ФОП – ПЄП  ІІІ групи, які є платниками ПДВ, ФОП – ПЄП, які здійснюють торгівлю технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту,  які здійснюють    реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та     реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Розповіли про форму ведення такого обліку та первинні документи, які необхідно  зберігати та підтверджувати ними дані обліку.

Розповіли також про форму та порядок  ведення такого обліку.
Деталізували, що  застосування РРО/ПРРО не є обов’язковим  для  СГ, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села, у разі застосування  ними розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій та   при  дотриманні інших умов: вимог  щодо нездійснення торгівлі підакцизними товарами у тому ж приміщенні, не здійснення дистанційної  торгівлі (Інтернет-торгівлі), та за умови що сільськими радами та радами ОТГ  не прийнято рішення про обов 'язкове застосування на території села РРО та або ПРРО.

У ході спілкування працівники податкової служби області відповідали на питання працівників магазину та ФОП.