Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як звітує платник ЄП, який в середині податкового періоду перейшов на ІІІ групу за ставкою 2 %

, опубліковано 04 липня 2022 о 08:09

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що  для платників єдиного податку ІІІ групи зі ставкою 3% та 5% податковим (звітним) періодом є календарний квартал -   абз. 2  п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України .

Такі платники ЄП подають  звіти за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 року  № 578.

Платники єдиного податку, які  мали діючу реєстрацію платника ЄП ІІІ групи зі ставками 3% або 5 %, та виявили бажання обрати спрощену систему з особливостями оподаткування, тобто, перейшли  на  єдиний податок  для ІІІ групи зі ставкою 2 % в середині податкового (звітного) періоду, повинні подати звіт за податковий період до дати обрання спрощеної системи зі  сплатою 2 % від доходу за формою, затвердженою Наказом № 578.

Сума доходу платника ЄП ІІІ групи зі ставкою 3% або 5 % визначається відповідно до вимог ст. 292 ПКУ за період з першого числа місяця відповідного кварталу до дати переходу на спрощену систему з особливостями оподаткування.

Сума доходу для оподаткування ЄП ІІІ групи за ставкою 2 % визначається за період з дня реєстрації платником ЄП ІІІ групи зі ставкою 2 % до останнього календарного дня податкового (звітного) місяця, яка відображається в податковій декларації, за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 року № 124.