Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок платників Київщини до Держбюджету - 9.7 млрд грн за період січень-серпень

, опубліковано 06 вересня 2022 о 10:52

За січень-серпень поточного року платники Київщини спрямували до   державного бюджету 9,7 млрд грн. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. 

Керівник податкової служби Київщини зазначила, що у розрізі основних платежів питому вагу у надходженнях до державного бюджету має сплата податку на додану вартість. Так, з початку року до державної скарбниці платники пристоличного регіону сплатили 5 мільярдів гривень. На другому місці за обсягом сплати – податок на доходи фізичних осіб. За підсумками восьми місяців 2022 року зі своїх доходів мешканці області сплатили 2,4 млрд грн ПДФО, збільшивши показник на 9% або 203 млн грн додаткових для бюджету коштів. На третьому місці – податок на прибуток підприємств: з початку року зі своїх прибутків підприємства та організації забезпечили державному бюджету 1,3 млрд грн. На підтримку Збройних сил України платники Київської області спрямували 756 мільйонів гривень, прискоривши тем приросту на 8%, що у грошовому еквіваленті дорівнює 54,4 млн грн додаткових для армії коштів.

Дякуємо бізнесу за єдність та консолідацію зусиль у такий непростий для країни час: розуміючи всю повноту відповідальності - вчасну і у повному обсязі сплату податків, наповнення бюджету, створення робочих місць, підтримку економіку та пришвидшення перемоги!

Податкова Київщини залишається на зв’язку: продовжують роботу гарячі лінії. Знайти контакти можна за посиланням https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/