Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які операції визнаються ризиковими

, опубліковано 09 вересня 2022 о 13:29

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що Порядком зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, затвердженому Постановою КМУ від 11.12.2019 №1165 визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування, що не відповідають жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряються щодо відповідності відображених у них операцій критеріям ризиковості здійснення операцій.

Якщо за результатами автоматизованого моніторингу податкової накладної/розрахунку коригування встановлено, що відображена в них операція відповідає хоча б одному критерію ризиковості здійснення операції, крім податкової накладної/розрахунку коригування, складених платником податку, який відповідає хоча б одному показнику, за яким визначається позитивна податкова історія, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється.

Критерії ризиковості здійснення операції:

- Відсутність товару/послуги, зазначеного в ПН/РК, у таблиці даних платника податку (ТДПП) як товару/послуги, що постачається на постійній основі, а обсяг постачання, зазначений у ПН/РК до податкової накладної на збільшення суми ПЗ, дорівнює або перевищує величину залишку, визначеного як різницю між обсягом придбання на митній території України такого товару/послуги (крім придбання за звільненими та оподатковуваними за нульовою ставкою операціями), та ввезення на митну територію України такого товару, зазначеного з 01.01.2017 в отриманих ПН/РК, зареєстрованих у ЄРПН, і митних деклараціях, збільшеного у 1,5 раза, та обсягом постачання відповідного товару/послуги, зазначеного в ПН/РК, зареєстрованих з 01.01.2017 у ЄРПН, і переважання в такому залишку (більше 50 %) товарів, затверджених відповідним наказом ДПС, оприлюдненим на веб-сайті ДПС.

- Подання для реєстрації ПН/РК в яких зазначено підакцизні товари, за відсутності ліцензій на право виробництва, експорту/імпорту, оптової торгівлі підакцизними товарами на дату складення ПН/РК.

- Відсутність на дату складення ПН/РК відомостей в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального щодо СГ, який подав для реєстрації ПН/РК, у яких зазначено товар (пальне) за кодами УКТЗЕД відповідно до п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 ПКУ.

- Подання для реєстрації РК, яким передбачається зміна номенклатури (для товарів УКТЗЕД - зміна перших 4-ох цифр кодів, а для послуг за кодами відповідно до Державного класифікатора продукції та послуг - перших 2-ох цифр кодів), за відсутності товару/послуги, зазначеного в РК, у ТДПП як таких, що постачаються на постійній основі.

- Перевищення суми компенсації вартості товару/послуги, зазначеного в РК на зменшення ПЗ, поданому отримувачем для реєстрації, величини залишку, що визначається як різниця обсягу придбання на митній території України з 01 січня 2017, зазначеного постачальником у зареєстрованих ПН/РК, складених на отримувача такого товару/послуги, та обсягу постачання з 01 січня 2017, зазначеного отримувачем у зареєстрованих ПН/РК на постачання такого товару/послуги.

- Складення РК на зменшення ПЗ до ПН, складеної та зареєстрованої постачальником товарів/послуг на неплатника ПДВ, та подання для реєстрації у строк, що перевищує 14 календарних днів з дня складення ПН, зареєстрованої без порушення граничних строків, встановлених ПКУ.

 

Залишаємось на зв’язку:

Контакти гарячих ліній https://kyivobl.tax.gov.ua/kontakti/

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua