Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник ЄП - ФОП не має права здійснювати у межах підприємницької діяльності види діяльності, не зазначені в його облікових даних

, опубліковано 04 листопада 2022 о 12:43

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що статтею 42 Господарського кодексу України підприємництво визначено яке самостійну, ініціативну, систематичну, на власний ризик господарську діяльність, яка здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Пункт 291.3 ст. 291 Податкового кодексу України передбачає право ФОП самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим главою 1 розд. XIV ПКУ, та реєструється платником єдиного податку в порядку, встановеному ПКУ.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - це особливий механізм справляння податків і зборів, який встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 ПКУ, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених главою 1 розд. ХІV ПКУ, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.

Таким чином, ФОП - платник ЄП не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності види діяльності, які не зазначені в його облікових даних.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast