Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у Київській області відбулось засідання Громадської ради

, опубліковано 15 грудня 2022 о 16:45

15 грудня 2022 року у Головному  управлінні ДПС у Київській області відбулось засідання Громадської ради.

У заході взяли участь в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко, голова Громадської ради Іван  Шилов, члени ради в режимах онлайн та офлайн та начальники управлінь податкової служби Київщини.  

У вступному слові голова ради Іван Шилов наголосив на тому, що незважаючи на складний як для всієї держави, так і для бізнесу час, підприємства продовжують працювати та наповнювати бюджети країни, долаючи виклики та загрози, створені агресором. 

Юліана Козаченко надала членам Громадської ради інформацію про підсумки роботи органів ГУ ДПС у Київській області  за січень-листопад 2022 року, підкресливши при цьому, що темп приросту надходжень коштів  до місцевих бюджетів складає 6% по відношенню  до фактичних надходжень відповідного періоду минулого року, що в грошовому вираженні дорівнює 1,2 млрд грн додаткових для місцевих скарбниць коштів. До державного бюджету спрямовано  на 250 млн грн більше, ніж за  одинадцять місяців 2021 року, тобто, темп приросту становить 2%.

Під час засідання обговорювались нагальні для бізнесу питання щодо особливостей ліцензування  зберігання пального для власних потреб, зміни до порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄДРПН, порядок застосування РРО/ПРРО та відповідальності суб’єктів господарювання за порушення норм Закону  України від 06.07.1995 року №265/95-ВР  під час дії воєнного стану та після його завершення.