Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

31 березня 2023 року спливає термін сплати окремих платежів

, опубліковано 28 березня 2023 о 14:58

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що п’ятниця, 31березня 2023 року є граничним терміном сплати  авансового внеску з податку на прибуток підприємств із пунктів обміну іноземних валют за березень 2023  року - п.137.11 ст.137, п.п.141.13.1 п.141.13 ст.141 ПКУ.

З 01 січня 2023 року набрали чинності зміни, внесені до Податкового кодексу України  Законом України від 03.11.2022 року № 2720-ІХ, відповідно до яких  запроваджені для платників податку на прибуток, які здійснюють  діяльність з  торгівлі валютними цінностями у готівковій формі (обмін валют), запроваджено щомісячну сплату авансового  внеску з податку на прибуток підприємств за кожний  пункт  обміну  іноземної валюти, внесений до Реєстру пунктів обміну  іноземної валюти станом на перше число поточного місяця. 

Авансовий внесок з податку на прибуток  сплачується щомісяця (не пізніше останнього операційного (банківського) дня поточного місяця) у розмірах: 

- трьох мінімальних заробітних плат, встановлених законом станом на 01 січня звітного (податкового) року, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований  у населеному пункті, чисельність населення якого перевищує 50 тисяч мешканців; 

- однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 01 січня звітного (податкового) року, за кожний пункт обміну іноземної валюти, розташований у інших населених пунктах, чисельність  якого менша за 50 тисяч мешканців, або за межами населених пунктів. 

Протягом 2023 року платники податку сплачуватимуть зазначені авансові внески з урахуванням таких особливостей: 

- з 1 січня 2023 року по 30 червня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,33; 

- з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року – із застосуванням коефіцієнта 0,66. 

На суму авансових внесків з податку на прибуток підприємств, сплачену протягом звітного (податкового) періоду зменшуватиметься податкове зобов’язання з податку на прибуток підприємств, розраховане за результатами такого звітного (податкового) періоду за ставкою, визначеною  п.п. 136.1 ст. 136 Податкового кодексу України у сумі, яка не перевищує суму нарахованого податкового зобов’язання за такий податковий (звітний) період. 

За несплату авансового внеску з податку на прибуток передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірах, визначених статтею 124 ПКУ. 

Пункти обміну іноземної валюти підлягають внесенню  до Реєстру пунктів обміну  іноземної валюти. Ведення Реєстру здійснюється Національним банком України. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast