Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ставки земельного податку встановлюють місцеві ради

, опубліковано 31 травня 2023 о 13:15

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що місцеві ради, відповідно пункту 10.2 прим.1 статті 10 ПКУ, приймають рішення про встановлення місцевих податків, у тому числі податку на майно, зокрема, в частині плати за землю (крім земельного податку за лісові землі), із зазначенням під час встановлення податку всіх обов’язкових елементів, передбачених ст. 7 ПКУ.

При цьому, допустимі розміри ставок земельного податку встановлено статтями 274 та 277 ПКУ.

Ставка податку за земельні ділянки, у тому числі право на які фізичні особи мають як власники земельних часток (паїв), нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування - не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь - не менше 0,3 відсотка та не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки, а для лісових земель - не більше 0,1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки - п.274.1 ст.274 ПКУ.

Ставка податку встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки за земельні ділянки, які перебувають у постійному користуванні суб'єктів господарювання (крім державної та комунальної форм власності) - п.274.2 ст.274 ПКУ.

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast