Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн зустріч з громадськістю на Бучанщині щодо сплати податку на майно

, опубліковано 02 червня 2023 о 13:21

Сьогодні начальники відділів Бучанських підрозділів оподаткування фізичних осіб та податкового боргу ГУ ДПС у Київській області Тетяна Єфременко і Сергій Гарбар провели онлайн зустріч з громадськістю щодо сплати податку на майно в умовах воєнного стану та порядку вручення податкових вимог у разі виникнення податкового боргу.

Тетяна Єфременко повідомила слухачам, що податкові повідомлення-рішення про сплату сум податку на майно  надсилають поштою за податковою адресою фізичної особи до 1 липня. Якщо платник податків відправлення не отримав чи відмовився від його отримання – таке податкове повідомлення – рішення  вважається отриманим у день повернення (фактичного невручення) поштового відправлення платнику податків. З цього моменту розпочинається 60-денний термін на сплату податку.  

При цьому начальник відділу по роботі з податковим боргом Сергій Гарбар наголосив, що у разі, коли у платників податків виник податковий борг, йому надсилається податкова вимога в тому ж порядку, що і податкове повідомлення-рішення за місцем обліку фізичної особи.

Крім цього, фахівець зауважив, що податкова вимога не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060 грн.)