Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бучанські податківці зустрічалися з громадськістю щодо порядку отримання податкової знижки

опубліковано 15 червня 2023 о 14:52

Начальник Бучанського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок ГУ ДПС у Київській області Тетяна Єфременко зустрілась з громадянами Бучансько району на тему: «Актуальні питання щодо порядку отримання податкової знижки».

В ході зустрічі Тетяна Єфременко нагадала, що податкова знижка – це можливість громадянина повернути частину сплаченого податку на доходи за певні послуги, які були здійснені протягом 2022 року. Витрати мають підтверджуватися платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, що ідентифікують продавця послуг і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності, в яких обов’язково відображається вартість таких послуг і строк оплати за такі послуги.

Окремо податківець  зазначила, що повернути частину коштів можна за навчання у державних навчальних закладах, користування іпотечним житловим кредитом, використання репродуктивних технологій, внески на благодійність тощо. Крім того, поінформувала присутніх, що для реалізації права на податкову знижку необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року.