Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про скорочення податкового боргу йшлося на онлайн засіданні «круглого столу» на Білоцерківщині

, опубліковано 15 червня 2023 о 14:53

Фахівці Білоцерківського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області продовжують проводити заходи з платниками податків щодо скорочення та упередження виникнення податкового боргу.

Сьогодні під головуванням Лесі Глиняної проведено засідання «круглого столу»  у форматі відеоконференцзв’язку на платформі ZOOM. Присутніх ознайомили з новаціями податкового законодавства та вимогами Закону України від 03.11.2022 №2719 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу».

Також, податківиця наголосила, що статтею 87 глави 9 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI встановлено, що джерелами самостійної сплати грошових зобов'язань або погашення податкового боргу платника податків є будь-які власні кошти, у тому числі ті, що отримані від продажу товарів (робіт, послуг), майна, випуску цінних паперів, зокрема корпоративних прав, отримані як позика (кредит), та з інших джерел, з урахуванням особливостей, визначених цією статтею, а також суми надміру сплачених платежів до відповідних бюджетів.

Сплату грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків з відповідного платежу може бути здійснено також:

а) за рахунок надміру сплачених сум такого платежу;

б) за рахунок помилково та/або надміру сплачених сум з інших платежів (на підставі відповідної заяви платника) до відповідних бюджетів з урахуванням особливостей, визначених у пункті 43.4-1 статті 43 цього Кодексу.

Присутні мали змогу взяти активну участь в обговоренні та отримати фахові відповіді на свої запитання.