Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання погашення податкового боргу на зустрічі в Борисполі

опубліковано 19 червня 2023 о 11:39

У Бориспільському відділі по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з платниками податків – боржниками за участі начальниці відділу Маргарити Ромашенко, яка наголосила, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. Це, в свою чергу, впливає на видатки бюджету в частині фінансування державних програм соціально-економічного розвитку, що дуже важливо в період воєнного стану.

Також, Маргарита Ромашенко акцентувала увагу присутніх на тому, що при несвоєчасній або не в повному обсязі сплаті єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до платника застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Маргарита Ромашенко детально зупинилася на існуючих сумах податкового боргу присутніх платників, обговорила з ними шляхи погашення існуючих боргів та недопущення нових.