Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наука та практика – міцний бюджет

, опубліковано 11 липня 2023 о 13:04

Як практик та науковець очільниця ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко провела зустріч з Тетяною Єфименко професоркою, заслуженою економісткою України, академікинею НАН України, докторкою економічних наук, Павлом Козирєвим, Головою Всеукраїнської громадської організації Асоціація малих міст України (АММУ) та Кристиною Пастущенко, керівником Офісу АММУ., Михайлом Нетяжуком, мером м. Фастів, 

Учасники обговорили проблемні питання та перспективи формування бюджетів територіальних громад. Присутні обмінялись думками з питань взаємодії органів державної податкової служби з територіальними громадами щодо адміністрування місцевих податків і збільшення надходжень до місцевих бюджетів. 

Обговорили формат взаємодії з громадами Київської області, що запроваджено з 2023 року.

Підбиваючи підсумки, учасники підкреслили, що фінансова спроможність громад є запорукою ефективного відновлення та розвитку територій, інструменти для забезпечення високих соціальних стандартів на територіях. Дійшли спільного висновку, що шляхом співпраці практиків та науковців можна вирішити нагальні проблеми, використати потенціал та досягти максимального результату у формуванні бюджету територіальних громад.