Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання виплати заробітної плати найманим працівникам в розмірі не меншому, ніж середній по галузі в регіоні - на зустрічі в Борисполі

, опубліковано 13 липня 2023 о 08:08

В Бориспільському відділі адміністрування податків і зборів з фізичних осіб управляння оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області продовжилися заплановані робочі зустрічі та індивідуальні бесіди з керівниками підприємств, у тому числі сільськогосподарських, за участі начальника  відділу Олександра КРАВЧЕНКА  щодо легалізації зайнятості населення та забезпечення виплати заробітної плати не нижче середньої по регіону.

Олександр Кравченко зазначив, що підвищення рівня середньої заробітної плати працівникам області зазначено як пріоритетне завдання співпраці та діяльності місцевих органів  самоврядування, податкової служби та Пенсійного фонду.

Оскільки в умовах воєнного стану забезпечення соціальних прав – складне завдання, то проблема виплати офіційної заробітної плати та  ще й не нижче визначеного як середнього в регіоні, як ніколи є актуальною темою.

Під час зустрічі з керівником суб’єкта господарювання було обговорено об’єктивні причини виплати підприємством заробітної плати на рівні меншому, ніж середній встановлений по Київській області розмір. Економічний аналіз причин такого стану справ дає можливість вжити заходи як економічного, так і правового характеру з метою створення умов для підвищення заробітної плати та доходної частини місцевих бюджетів. 

Як наслідок проведеної зустрічі було визначено напрямки проведення заходів щодо зростання рівня середньої заробітної плати найманих працівників на даному підприємстві.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast
Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Телеграм: t.me/tax_gov_ua