Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вишгородські податківці провели зустріч з громадськістю щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року

, опубліковано 01 серпня 2023 о 10:24

Нещодавно заступник начальника Вишгородського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Олена Шевцова провела зустріч з фізичними особами–підприємцями Вишгородської ТГ щодо особливості застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року.

Податківець проінформувала присутніх, що норми Закону України  від 30.06.2023р.№3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» набирають чинності з 1 серпня поточного року. Крім цього зазначено, що Законом передбачено скасування ФО-підприємцям право перебування платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми отриманого доходу. Платники податків матимуть право подати заяву про відмову від застосування 2% ЄП та вказати, на яку систему оподаткування бажають перейти. Без подання такої заяви платники автоматично переводитимуться на систему, на якій перебували до обрання 2% спрощеної системи.

Крім того, Олена Шевцова закцентувала увагу, що для ФО-підприємців платників єдиного податку І та ІІ груп відновлюється сплата єдиного податку, крім тих, чия податкова адреса знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України.