Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники відділу фактичних перевірок Київщини встановили факт реалізації алкогольних напоїв без ліцензії

, опубліковано 22 листопада 2023 о 16:30

Співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Київській області на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет майданчиках, платформах, та встановлюють факти порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання при здійсненні продажу товарів/послуг. 

Так, при обстежені торгівельного місця на одному з ринків Київщини, встановлено факт реалізації алкогольних напоїв без отримання відповідної ліцензії.

Проведенням контрольно-перевірочних заходів забезпечено можливість задокументувати непоодинокі факти продажу алкогольних напоїв без відповідної ліцензії, та належного ведення обліку товарних запасів.

До підприємця у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі майже 23 тис. гривень. 

Водночас, співробітниками Національної поліції у Київській області з незаконного обігу вилучено алкогольні напої в асортименті.

Головне управління ДПС у Київській області наголошує, що продаж підакцизних товарів може здійснюватися виключно при наявності відповідної ліцензії.