Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині продовжують виявляти порушників законодавства з реалізації товарів через Інтернет-сайт без застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 04 грудня 2023 о 13:13

Згідно з експертною оцінкою, значна частина ринку технічно складних побутових товарів в Україні на сьогодні знаходиться в тіні. 

Відхід від недобросовісної торгівлі та конкуренції, збільшення гарантій для покупців - пріоритетна задача для податківців. З огляду на те, що левова частка техніки має імпортне походження, реєстрація її продажів через РРО є кроком до посилення контролю над імпортом і боротьби з «сірими» імпортом техніки в країну.

Днями співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Київській області в ході проведення контрольно-перевірочних заходів у Бориспільському районі, встановлено факт реалізації генераторних станцій без застосування РРО/ПРРО та належного ведення обліку товарних запасів.

Продаж зазначених товарів здійснювався через сайт в Інтернеті та магазині, розташованому у торгівельному центрі. 

До порушника у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі майже 120 тис. гривень.