Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині продовжується боротьба з порушниками податкового законодавства

, опубліковано 20 грудня 2023 о 17:17

Україна та українці поступово адаптуються до життя в умовах воєнного часу.

Оскільки якщо працюють кав’ярні, магазини, дрібні мануфактури, салони краси, перукарні – це додає впевненості в майбутнє та віри в перемогу.

Для того, щоб підтримати та стимулювати розвиток діяльності фізичних осіб-підприємців, держава обрала політику дерегуляції та лібералізації бізнесу.

Між тим, низька ймовірність податкової перевірки спонукає суб’єктів господарювання йти на ризик та використовувати схеми мінімізації та ухилення від сплати податків. 

Співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Київській області вчергове проведено фактичну перевірку фізичної особи-підприємця, який, перебуваючи на податковому обліку у Головному управлінні ДПС у Київській області, провадив діяльність з надання послуг громадського харчування у м. Києві. Перевіркою встановлено порушення низки законодавчих актів, які регулюють вказаний вид господарської діяльності, в тому числі Податковий кодекс України, Кодекс законів про працю України, Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», тощо.

Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності та у терміни, визначені законодавством, до нього буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі майже 27 тис. гривень.

Наголошуємо, що кожен має вирішити для себе доцільність провадження підприємницької діяльності в межах правового поля, оскільки сплачені податки та єдиний соціальний внесок – це утримання військових, соціальні виплати внутрішньо переміщеним особам, підтримка армії та наближення нашої спільної ПЕРЕМОГИ!