Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині чергового порушника податкового законодавства притягнуто до відповідальності

, опубліковано 21 грудня 2023 о 16:56

Розвиток будь-якої держави залежить від обсягів фінансування державного бюджету, кошти якого витрачаються на розвиток інфраструктури та забезпечення соціальних стандартів життя населення. 

Податки та податкова система є фундаментом процесу розбудови держави. 

Низький рівень податкової дисципліни, в тому числі добровільної та повної сплати податків платником, негативно впливає на обсяги формування доходів бюджету та погіршує умови чесної конкуренції на ринку.

Головне управління ДПС у Київській області стимулює надходження до бюджету через вплив на податкову дисципліну методами переконання (роз’яснення, рекомендації, попередження)та фінансового впливу.

Днями, в ході перевірки закладу громадського харчування у м. Обухів, співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Київській області, встановлено непоодинокий факт надання послуг харчування без застосування РРО/ПРРО.

Підприємця-порушника притягнуто до адміністративної відповідальності та у терміни, визначені законодавством, застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції в сумі майже 47 тис. гривень.