Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині припинено безліцензійну торгівлю алкогольними напоями в закладі громадського харчування

, опубліковано 25 грудня 2023 о 19:40

Головним управлінням ДПС у Київській області на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації, розміщеної на доступних сайтах, інтернет-майданчиках, платформах, та встановлюються факти порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання при здійсненні продажу товарів через мережу Інтернет.

Також вищевказана інформація надходить через чат-бот ДПС «StopViolationBot», Контакт-центр інформаційно-довідкового департаменту  ДПС та інші види комунікації.

Отримана інформація в установленому законодавством порядку, про можливі порушення платниками податків законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи, досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.

Так, наприкінці грудня поточного року, до ГУ надійшла інформація про ймовірне порушення вимог діючого законодавства фізичною особою - підприємцем у закладі громадського харчування, що розташований у с. Петропавлівська-Борщагівка на Київщині.

За результатом контрольно-перевірочних заходів співробітниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області встановлено непоодинокий факт проведення розрахункових операцій без застосування РРО/ПРРО, реалізація алкогольних напоїв без відповідної ліцензії та допуск до роботи найманого працівника без оформлення з ним трудових відносин.

Підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності та у терміни, визначені законодавством, буде застосовано відповідні штрафні/фінансові санкції. 

Головне управління ДПС у Київській області вдячне сумлінним споживачам за своєчасну реакцію на можливі порушення, що вчиняються несумлінними платниками податків при проведенні ними розрахункових операцій.