Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкову декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді

, опубліковано 08 січня 2024 о 13:06

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.  Відповідно до п.п.49.18.4 п.49.18 ст.49 ПКУ, податкова декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб - до 01 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.
Водночас, Декларація з метою нарахування податкової знижки, із зазначенням конкретних сум, подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року - п.п.166.1.2 п.166.1 ст 166 ПКУ.

Форма податкової декларації та Інструкція щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 "Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи" (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 28.08.2023 №467 "Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи", зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за №1817/40873). 
Для підготовки та направлення електронної звітності ДПС створена можливість використання платниками інформаційно-комунікаційної системи "Електронний кабінет", вхід до якого здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС та Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до "Єдиного вікна подання електронної звітності": https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/.

На вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів/Реєстр електронних форм податкових документів (перелік сервісних запитів) для фізичних осіб розміщено електронну форму "Податкова декларація про майновий стан і доходи" за ідентифікатором F0100214.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast