Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальна робота гарантує працівнику належний соціальний захист

, опубліковано 10 січня 2024 о 14:09

Головне управління ДПС у Київській області інформує громадян щодо переваг офіційного оформлення трудових відносин з працедавцями.

Легальне працевлаштування гарантує працівнику належний соціальний захист – гарантовані соціальні виплати у разі настання страхового випадку: соціальна захищеність у разі хвороби, допомога на випадок безробіття, оплачувана відпустка, гідне пенсійне забезпечення в майбутньому, крім того це право на субсидію, право на використання податкової знижки у випадках, передбачених законом. 

Розмір соціальних виплат напряму залежить  від трудового стажу та сплачених страхових внесків, адже періоди роботи зараховуються до страхового стажу лише за умови сплати страхових внесків у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Статтею 46 Конституції України передбачено право громадян на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом. 

Це право гарантується загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадян, підприємств, установ і організацій, а також бюджетних та інших джерел соціального забезпечення.          

Основним джерелом фінансування державних соціальних видатків, що гарантуються державою для незахищених верств населення є єдиний внесок, який забезпечується завдяки сумлінній та своєчасній його сплаті. 

Оформлюючи нового працівника на роботу, суб’єкт господарювання повинен: 

-  укласти в письмовій формі трудовий договір; 

-  оформити наказ про прийняття на роботу; 

- повідомити орган ДПС про прийняття працівника на роботу. 

Потурбуйтесь про власне майбутнє, забезпечте собі гідне пенсійне забезпечення – вимагайте від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast