Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Київщині чергового порушника податкового законодавства притягнуто до відповідальності

, опубліковано 29 січня 2024 о 11:44

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Київській області в ході проведення чергової перевірки ФОП встановлено факт здійснення розрахункових операцій у готівковій та безготівковій формі без проведення розрахункових операцій через реєстратор розрахункових операцій та без видачі відповідних розрахункових документів встановленої форми та змісту на повні суми проведених операцій. Крім того, виявлено факт здійснення реалізації товарів, які не обліковані у встановленому порядку за місцем реалізації та зберігання. Тим самим порушено п.1, п.2, п.12 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг від 06.07.95 № 265/95-ВР (зі змінами та доповненнями).

Також платником не надано на запит посадових осіб ГУ ДПС у Київській області документи в повному обсязі, що належать або пов’язані з предметом перевірки, чим порушено ст. 44, п.85.2 ст.85 Податкового кодексу України від 02.12.10 №2755-VI (зі змінами та доповненнями).

Як наслідок, до платника податків будуть застосовані штрафні санкції, розрахунковий розмір яких складає 322,4 тис. гривень.