Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Київщини: за січень 2024 року платники сплатили на 600 мільйонів гривень більше, аніж торік

, опубліковано 08 лютого 2024 о 16:22

У січні поточного року до місцевих бюджетів від платників податків пристоличного регіону надійшло майже 2,0 млрд грн. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Вона зазначила, що у приведених умовах темп росту до відповідного періоду 2023 року складає 138%.
Зокрема, у розрізі основних платежів платники області забезпечили 32-відсоткове зростання у сплаті податку на доходи фізичних осіб порівняно з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах. Так, з доходів громадян сплачено 1 млрд грн. Малий та середній бізнес забезпечили 548,4 млн грн єдиного податку, збільшивши відрахування на 75%.
Землекористувачі спрямували до бюджетів територіальних громад Київщини 133 млн грн, що на 7%, аніж було сплачено минулоріч. 
Власники нерухомості сплатили 111,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на майже 9% більше, аніж було сплачено минулоріч. 
З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів сплачено 60,6 млн грн, що більше на 17% надходжень 2023 року.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast