Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян: граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи

, опубліковано 26 лютого 2024 о 10:17

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у звітному 2023 році. 

Нагадуємо граничні строки подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація): 

· фізичні особи – підприємці (крім ФОП спрощеної системи оподаткування), фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність  та громадяни -  Декларацію подають до 01 травня року, наступного за звітним -  п.п. 49.18.4 п.49.18 ст. 49 ПКУ; 

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем - п.49.20 ст.49 ПКУ. 

Якщо у платника відсутні підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел і суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлені відповідно до ст. 13 ПКУ, то згідно з п.п.170.11.2 п.170.11 ст.170 ПКУ, такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації  до 31 грудня року, наступного за звітним. 

· фізичні особи – підприємці (крім ФОП спрощеної системи оподаткування),  у разі припинення підприємницької діяльності - Декларацію подають протягом 20 календарних днів місяця наступного за календарним місяцем, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням -  п. 49.21 ст. 49 ПКУ. 

У разі проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності ФОП за її рішенням, останнім базовим податковим (звітним) періодом є період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності - п. 49.21 ст. 49 ПКУ. 

· резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – Декларацію подають не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду -  п.179.3 ст. 179 ПКУ; 

· фізичні особи, у яких є право на податкову знижку, – Декларацію подають по 31 грудня включно року, наступного за звітним, - п.п.166.1.2 п.166.1 ст. 166 ПКУ. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast