Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці ГУ ДПС у Київській області провели вебінар для банківських установ, що здійснюють діяльність на території Київської області

, опубліковано 25 березня 2024 о 10:32

Фахівці ГУ ДПС у Київській області провели вебінар для банківських установ, що здійснюють діяльність на території Київської області з метою покращення поінформованості банківських установ щодо положень чинного законодавства в частині оформлення платіжних документів платниками податків при здійсненні сплати податкових платежів та єдиного внеску, заповнення у платіжній інструкції всіх обов’язкових реквізитів.

Відкриваючи вебінар, заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Валерія Буділовська повідомила, що українська платіжна система переходить на міжнародний стандарт обміну платіжними повідомленнями ISO 20022, який є основою функціонування європейських платіжних систем. Запровадження системи електронних платежів нового покоління СЕП – 4.0, в якій забезпечено можливість здійснювати міжбанківські платіжні операції у режимі 24/7 ставить перед працівниками банків та податківцями нові виклики.

Представники регіональних банків Київської області мали змогу задати питання заступнику начальника управління економічного аналізу – начальнику відділу обліку платежів та зведеної звітності Ользі Моргун та отримали кваліфіковані відповіді. Багато питань, що їх порушували під час обговорення стосувались дотримання правил заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції, а саме «Призначення платежу», «Код платника» та «Код фактичного платника». Фахівці податкової наголосили, що сплата податку та збору здійснюється платником податку безпосередньо, а у випадках, передбачених податковим законодавством, – податковим агентом, або представником платника податку.

Зустріч була продуктивною, така співпраця якісно покращить процес оформлення платіжних документів, що забезпечить ефективне впровадження міжнародних стандартів в українську платіжну систему.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast