Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання таблиці даних платники податків

, опубліковано 02 квітня 2024 о 14:23

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до п.14 

«Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 № 1165, таблиця даних платника податку подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність. 

Крім пояснень, платники мають можливість надавати копії документів для підтвердження достовірної інформації, зазначеної в таблиці даних. 

Зокрема, проте не виключно, платники надають інформацію про основні засоби, які використовуються у виробничій діяльності, джерела їх походження,  документальне підтвердження придбання/оренди, тощо.

У разі отримання попередньої оплати за товари, постачання яких ще не відбулося, платник має право навести у таблиці даних платника податку інформацію щодо товарів стосовно яких вона отримана.

Типовими помилками при заповненні таблиці даних платника податку є:

- заповнення всупереч п. 13 Порядку № 1165;

- зазначення кодів товарів згідно з УКТЗЕД в такому порядку, що унеможливлює прослідкувати зв'язок між кодами придбання і кодами постачання; 

- зазначення кодів КВЕД, яких немає в реєстраційних даних платника;

- подання таблиці даних платника податку без пояснення з посиланням на податкову та іншу звітність суб’єкта господарювання.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа:
kyivobl.ikc@tax.gov.ua
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast