Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повернення помилково та/або надміру сплачених сум ЄСВ

, опубліковано 25 квітня 2024 о 16:21

Порядок зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів затверджений наказом від 23.07.2021 № 417 (далі – Порядок №417).

У випадку надмірної сплати сум ЄСВ на рахунок 3556 перерахунок надміру або помилково сплачених коштів здійснюється органами ДПС на підставі заяви платника за формою, визначеною у додатку 1 Порядку №417.

Відповідно до п. 6 Порядку №417 повернення надміру та/або помилково сплачених коштів здійснюється виключно на підставі заяви платника податку та додатком (оригінал або завірена ним копія розрахункового документа (квитанція, платіжне доручення тощо), що підтверджує сплату коштів. 

Заява може бути подана платником до ГУ ДПС у Київській області в паперовій формі за адресою: м. Київ, вул. Святослава Хороброго, 5А або в електронній формі через електронний кабінет та з дотриманням вимог законодавства у сферах захисту інформації, електронних довірчих послуг та електронного документообігу (режим «Листування з ДПС»).

В подальшому, для уточнення реквізитів рахунків пропонуємо скористатись модернізованим електронним сервісом «Електронний кабінет платника», розміщеному на офіційному веб-порталі ДПС України http://cabinet.tax.gov.ua.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblas