Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мінімальне податкове зобов'язання у фізичних осіб - власників, орендарів, користувачів земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь

, опубліковано 22 травня 2024 о 16:53

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків, що мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) – розрахунковий мінімальний обсяг податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та з власністю або користуванням земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь.
Сільськогосподарські угіддя - рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги - п.п. «а» част.2 ст. 22 Земельного кодексу України, п.п. 14.1.233 п. 14.1 ст. 14 ПКУ

До бюджету платником сплачується позитивне значення різниці між обчисленою сумою загального МПЗ та загальною сумою сплачених податків/зборів,   пов'язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю/користуванням сільськогосподарських угідь.

Відповідно до п.п.170.14.5 п.170.14 ст.170 ПКУ, до загальної суми сплачених протягом податкового (звітного) року податків, зборів, платежів платника податку включаються:

- податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з доходів від продажу власної сільськогосподарської продукції;

- земельний податок за земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь.

У сумі сплачених податків, зборів, платежів не враховуються помилково та/або надміру сплачені у податковому (звітному) році суми податків, зборів, платежів.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast