Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку поточного року до місцевих бюджетів від платників податків пристоличного регіону надійшло 8,4 млрд грн

, опубліковано 27 травня 2024 о 12:59

З початку поточного року до місцевих бюджетів від платників податків пристоличного регіону надійшло 8,4 млрд грн. Про це повідомила в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Юліана Козаченко. Вона зазначила, що у приведених умовах темп росту до відповідного періоду 2023 року складає 134%, що становить 2,1 млрд грн додаткових надходжень.

Зокрема, у розрізі основних платежів платники області забезпечили 28-відсоткове зростання у сплаті податку на доходи фізичних осіб порівняно з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах. Так, з доходів громадян сплачено 4,8 млрд грн. 

Малий та середній бізнес забезпечили 1,7 млрд грн єдиного податку, збільшивши відрахування майже на 70%.

Землекористувачі спрямували до бюджетів територіальних громад Київщини 640,0 млн грн, що на 10%, аніж було сплачено минулоріч. 

Власники нерухомості сплатили 358,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що майже на 17% більше, аніж було сплачено минулоріч. 

З реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів до місцевих бюджетів сплачено 410,8 млн грн, що більше на 33,9% надходжень 2023 року.