Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Несплачені податки – позбавлення підтримки наших ЗСУ

, опубліковано 25 червня 2024 о 10:40

Головне управління ДПС у Київській області нагадує платникам податків про необхідність своєчасної сплати грошових зобов'язань та погашення податкового боргу.

Питання погашення податкового боргу перед бюджетами та заборгованості по єдиному соціальному внеску мають особливу актуальність, адже надходження податків є одним із значимих джерел фінансування обороноздатності країни та підтримки армії, а своєчасно сплачений єдиний внесок дозволяє виплачувати пенсії та інші соціальні видатки в складних  умовах воєнного часу.

Своєчасна та повна сплата податків та зборів є прямим обов’язком платника податків.

Пам’ятайте, що несплачені податки – це позбавлення підтримки наших захисників.

Кожен свідомий громадянин країни, – від дітей до пенсіонерів, - у міру своїх можливостей донатять кошти  для підтримки ЗСУ.

Водночас, є чимала кількість платників, у яких обліковуються незначимі, на перший погляд, суми податкового боргу  (до 3060 грн.). Сплата таких боргів не матиме суттєвого впливу на особистий  бюджет боржника, при цьому погашення таких боргів всіма платниками дозволить забезпечити значимі надходження до бюджетів.   

Звертаємо увагу, що несвоєчасна сплата податкових зобов’язань призводить до негативних фінансових наслідків для платників податків, таких як:      

 - нарахування  штрафних санкцій: 

при затримці до 30 календарних днів включно, - у розмірі 5 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- нарахування  пені: 

за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов'язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120 % річних облікової ставки Національного банку України, діючої на кожний такий день.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 % своєчасно не сплачених сум. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 % суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast