Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Якщо змінилась адреса господарювання, ФОП має перереєструвати ПРРО

, опубліковано 15 липня 2024 о 16:09

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що згідно з п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок №317) перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій (далі – ПРРО) здійснюється у разі зміни, зокрема, найменування або адреси господарської одиниці, де використовується ПРРО.

Отже, у разі зміни місцезнаходження або місця проживання, суб’єкту господарювання необхідно для  перереєстрації ПРРО подати Заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316605) з позначкою «Перереєстрація». 

Якщо відбулась зміна місцезнаходження або місця проживання, внаслідок яких змінюється контролюючий орган, де суб’єкт господарювання обліковується як платник податків за основним місцем обліку, протягом двох робочих днів після переведення платника податків на обслуговування до контролюючого органу за новим місцем обліку засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС здійснюється перереєстрація програмного реєстратора розрахункових операцій до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. 

Перед поданням відповідної заяви СГ необхідно подати інформацію про зміни об’єкт оподаткування (повідомлення за формою 20-ОПП). 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast