Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обовʼязок застосування РРО/ПРРО СГ, які здійснюють продаж (у т.ч. ювелірних виробів)

, опубліковано 15 липня 2024 о 16:22

Головне управління ДПС у Київській області інформує,  що територіальними підрозділами податкового аудиту ДПС на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз інформації щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахунки із споживачами за товари/послуги.

Для суб’єктів господарювання, які проводять розрахункові операції при продажу товарів, у тому числі ювелірних виробів, законодавством встановлений обов’язок застосовувати РРО/ПРРО та видавати фіскальні чеки. 

Підрозділи податкового аудиту ДПС здійснюють систематичний аналіз податкової інформації щодо можливих порушень порядку проведення розрахунків, у тому числі стосовно СГ,  які здійснюють продаж ювелірних виробів. 

ДПС звертає увагу всіх СГ, які здійснюють розрахункові операції, на необхідності та обов’язку повноти декларування розрахунків (виторгів), проведених через РРО/ПРРО. 

У разі виявлення фактів відсутності електронної копії чека на вебпорталі ДПС просимо  інформувати податкові органи у чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram» для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів. 

Залишаємось на зв’язку:
Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 
Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області
https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast