Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як повернути помилково та/або надміру сплачені кошти?

, опубліковано 21 серпня 2024 о 08:53

Єдиний внесок Податки та збори

Заява надсилається в електронному вигляді через електронний кабінет

·  В меню «Листування з ДПС» приватної частини Е-кабінету прикріплюється сканована заява платника податку та додаток (оригінал або завірена ним копія розрахункового документа (квитанція, платіжне доручення тощо), що підтверджує сплату коштів

·  Форма заяви визначена у додатку 1 до наказу Міністерства фінансів України від 23.07.2021 №417

Звертаємо увагу, що оскільки кошти від сплати ЄСВ не входять до системи оподаткування, не зараховуються до Держбюджету та бюджетів інших рівнів, тому відсутні законодавчі підстави для здійснення погашення грошових зобов’язань із податків і зборів

Заяву можна створити та надіслати через приватну частину Електронного кабінету

·  В розділі «Ведення звітності» заява заповнюється за формами:

F13 02002 – для фізичних осіб

J13 02002 – для юридичних осіб

·  У запропонованій формі заяви необхідно заповнити відповідні поля електронного документу, підписати та надіслати, при цьому реєстраційні дані заповнюються автоматично.

·  Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету. Для цього у вкладці «Додатки» потрібно обрати опцію «Додати» документ довільного формату (F/J 1360102) та заповнити обов’язкові поля форми.

Важливо! Заяву на перекид можна подати в паперовому вигляді до територіального органу ДПС за місцем адміністрування (обліку) помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені.