Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата ПДФО на Київщині зросла на чверть, - Орест Вітик

, опубліковано 10 грудня 2019 о 13:27

За повідомленням в.о. начальника ГУ ДПС у Київській області Ореста Вітика, з початку року платники області сплатили 11,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. З цієї суми до Державного бюджету сплачено 2,8 млрд грн, місцеві бюджети у свою чергу отримали 8,8 млрд грн. «Показник надходжень ПДФО до державної скарбниці, а також  бюджетів територіальних громад майже на чверть перевищує минулорічний», - коментує Вітик. «Зокрема, розрізі основних платежів до місцевих бюджетів цей податок має значення бюджетоформуючого та займає долю у  65% із загальної суми податків і зборів».      

 Окремо в.о. начальника податкової служби Київщини підкреслив важливість офіційного працевлаштування і наголосив на негативних наслідках роботи без належного оформлення, зокрема, відсутність соціального забезпечення таких працівників «Неофіційна зайнятість має системний характер у роздрібній торгівлі, громадському харчуванні та пасажирських перевезеннях. При цьому правопорушення допускають в рівній мірі як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці», - повідомив Орест Вітик в інтерв’ю виданню КиевВласть.  «Більше того, згідно з нормами чинного законодавства, якщо встановлено факт допуску працівника до роботи без оформлення, на роботодавця накладається штраф у 300 мінімальних зарплат за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. У 2019 році розмір такого штрафу складає 125 190 гривень»

 За 10 місяців поточного року за результатами контрольно-перевірочних заходів та проведених співбесід додатково до бюджету надійшло 4,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (2,4 млн гривень - за 2018 рік), 6 млн гривень єдиного внеску (3 млн гривен - за 2018 рік), 408 тис. гривень - військового збору (206,9 тис. гривень - за 2018 рік).