Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС бере участь у запровадженні нового е-сервісу для батьків немовлят

, опубліковано 10 січня 2020 о 12:22

Міністерство цифрової трансформації України презентувало сервіс «є-Малятко», через який при отриманні  свідоцтва про народження батьки за бажанням можуть отримати 6 послуг за 1 заявою, оформленою у пологовому будинку:

⁃ державна реєстрація народження;

⁃ визначення походження дитини;

⁃ призначення допомоги при народженні дитини;

⁃ реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;

⁃ визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

⁃ внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому.

Державна податкова служба України бере участь у запровадженні цього нового електронного сервісу  у частині реєстрації дитини в Державному реєстрі фізичних осіб – платників під час державної реєстрації народження. Серед переваг, які матимуть місце завдяки запровадженню нового сервісу: спрощення процедур отримання соціальних виплат, у подальшому – спрощення механізму отримання документів для закордонних поїздок.

Довідково.

Реалізація комплексної послуги «є-Малятко» здійснюється на виконання Указу Президента України від 8 листопада 2019 року № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави». Порядок надання комплексної послуги «є-Малятко» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 року № 691.