Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової служби Київщини провели онлайн – зустріч з громадськістю та бізнесом Білоцерківщини

, опубліковано 17 вересня 2021 о 12:47

«Інформаційно-роз’яснювальний захід на Білоцерківщині щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування проведено з метою ознайомлення бізнесу та мешканців регіону із перевагами цивілізованої легалізації активів, які були одержані (набуті) за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки», - наголосив заступник начальника ГУ ДПС у Київській області Володимир Луговський.

Під час зустрічі учасники мали змогу детально ознайомитися із Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Зауважимо, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається декларантом виключно в електронній формі у термін до 01 вересня 2022 року та сплата збору здійснюється протягом тридцяти календарних днів з дати її подання.

У разі сплати громадянином усіх необхідних зборів, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства. Крім того, законодавчо закріплено нерозголошення державними органами та їхніми посадовими особами відомостей, що містяться в одноразових добровільних деклараціях, без відповідного рішення суду.