Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На касовій стрічці: фахівці відділу фактичних перевірок Київщини провели зустріч з платниками податків м. Бровари

, опубліковано 17 січня 2022 о 14:05

Про те, що для усіх ФОПів, окрім платників єдиного податку І групи, з 1 січня 2022 року при проведенні розрахунків застосування касових апаратів стало обов'язковим, розповідали фахівці відділу фактичних перевірок у ході інформаційних зустрічей із платниками податків Київщини. Так, у ці вихідні податківці провели низку зустрічей з підприємцями, серед яких ті, що надають послуги з обслуговування автомобілів, а також здійснюють продаж складних побутових приладів.

Окремо розповіли і про категорії платників, які можуть не користуватися РРО та програмним реєстратором: це ФОПи - платники єдиного податку першої групи, а також ІІ-IV груп, яким дозволено замість РРО/ПРРО використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

Запитували підприємці про переваги користування програмним продуктом ДПС України – програмний реєстратор розрахункових операцій. У свою чергу, фахівці податкової служби Київщини розповіли про переваги ПРРО. Зокрема, застосування ПРРО передбачає передачу даних до фіскального сервера без послуг еквайєра, а експлуатація ПРРО не потребує сервісного обслуговування центрами. Більше того, для користування ППРО не потребує проходження експертиз або відповідної сертифікації. Для початку роботи його треба лише зареєструвати у відповідному реєстрі. У свою чергу, реєстрація ПРРО у податковій здійснюється онлайн.