Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільно з Податковим комітетом Європейської Бізнес Асоціації та Комітетом виробників ветеринарних препаратів податківці Київщини провели онлайн конференцію з питань застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 09 лютого 2022 о 13:10

Спільно з Податковим комітетом Європейської Бізнес Асоціації та Комітетом виробників ветеринарних препаратів податківці Київщини провели онлайн конференцію з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій. Податкову службу Київської області представили заступник начальника Олександр Мазуренко та фахівці відділу фактичних перевірок Валерій Герасимов та Руслан Сабардак.

Зокрема, основні питання стосувались використання РРО/ПРРО при наданні послуг у сфері ветеринарної медицини та продажу ветеринарних препаратів. Як зазначив Олександр Мазуренко, для галузі ветеринарної медицини касові апарати у певному сенсі – новація, що потребує роз’яснень практичного застосування, адже до 1 січня 2022 року ветеринарні аптеки та клініки не мали обов’язку користуватися РРО при наданні своїх послуг. Але з початком нового року це стосується майже всіх категорій платників податків, у тому числі – і цієї сфери господарської діяльності.

Податківці детально розповіли про можливості програмного реєстратора розрахункових операцій: як завантажити, зареєструвати та користуватися ПРРО. «У суб’єктів господарювання є опції: можна встановити класичний касовий апарат, а можна користуватися електронною версію – це програмний реєстратор розрахункових операцій. Податкова служба України  пропонує безкоштовний додаток для проведення розрахунків, користуватися ним можна  безстроково, а завантажити – з сайту Державної податкової служби», - зазначили фахівці.