Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про зміни в Порядку зупинення реєстрації ПН/РК говорили податківці Київщини під час зустрічі з представниками ІГС та бізнес-спільноти регіону

, опубліковано 03 листопада 2022 о 12:50

Фахівцями  Головного управління ДПС у Київській області проведено чергову зустріч у режимі он-лайн з інститутами громадянського суспільства, громадськими організаціями та представниками бізнес-спільноти Київщини, з метою обговорення роботи системи автоматиованого моніторингу податкових накладних та розрахунків коригування. 

Під час зустрічі головна увага була приділена  змінам у  Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11.12.2019 №1165, внесеним постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 №1154, які набули чинності  14 жовтня 2022 року.

Окрему увагу приділили поданню повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено, та таблиці даних платника податку на додану вартість.

Детально обговорили питання порядку заповнення таблиці даних платника податку та надали рекомендації щодо її заповнення, наголосивши на типових помилках, які допускають платники  при її заповненні.

Також у ГУ ДПС у Київській області відповідно до звернення, що надійшло на Комунікаційну платформу, відбулась он-лайн зустріч з Асоціацією підприємців та промисловців України.

Учасників заходу детально інформували стосовно  етапів автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків та про дії платника у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.

Навели приклади допущених помилок при  заповненні таблиці даних конкретними платниками, надавши рекомендації щодо усунення цих недоліків.