Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сплати майнових податків - під час онлайн зустрічі на Білоцерківщині

, опубліковано 26 травня 2023 о 14:13

Захід з фізичними особами Білоцерківського району проведено з метою надання відповідей на запитання щодо сплати суми податку з об’єкта/об’єктів нежитлової нерухомості.

Начальниця Білоцерківського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Ірина Миронець повідомила присутнім, що податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку на майно територіальні підрозділи Головного управління ДПС у Київській області надсилають до 1 липня.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості виходячи із загальної площі кожного з об’єктів нежитлової нерухомості та відповідної ставки податку.

ППР надсилається поштою за податковою адресою фізичної особи. Якщо платник податків відправлення не отримав чи відмовився від його отримання - таке ППР згідно з абз. 2 п. 42.5 ПК України  вважається отриманим у день повернення (фактичного невручення) поштового відправлення платнику податків. Як наслідок – з цього моменту починає обраховуватись 60 денний строк на сплату податку.