Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про погашення податкового боргу на зустрічі в Борисполі

, опубліковано 26 травня 2023 о 14:14

 У Бориспільському відділі по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС у Київській області відбулася зустріч з платниками податків за участі начальниці відділу Маргарити Ромашенко, яка акцентувала увагу запрошених на такому понятті, як сума узгодженого податкового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений законом строк та непогашеної пені.

Так, Маргарита Ромашенко повідомила, що податкова вимога не надсилається, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує сто вісімдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає податкову вимогу такому платнику податків.

Начальниця відділу по роботі з податковим боргом надала роз'яснення щодо джерел самостійного погашення податкового боргу.

Крім того, вона зазначила, що платники можуть скористатись можливістю розстрочення податкових зобов’язань або податкового боргу. Окрім цього, Маргарита Ромашенко детально зупинилася на існуючих сумах податкового боргу присутніх платників, обговорила з ними шляхи погашення існуючих боргів та недопущення нових.